Asiakaspalvelu ja myymälä ovat avoinna arkisin ma-pe klo 7:30 – 17:00  (Heinäkuussa 7:30-16:00) puh. (09) 700 29 900. Huom! olemme suljettuna Juhannusaattona 21.6.2024

Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet alle vastaukset 16 asiakkaitamme vuosien varrella eniten askarruttaneeseen kysymykseen. Lisää vinkkejä laatikoiden vuokraukseen löydät täältä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään.

 1. Kuinka paljon kotimuuttoon kannattaa varata muuttolaatikoita?
 2. Kuinka paljon yritysmuuttoon kannattaa varata muuttolaatikoita?
 3. Mitkä ovat kotimuuton suosituimmat pakkaustarvikkeet?
 4. Mitkä ovat yritysmuuton suosituimmat pakkaustarvikkeet?
 5. Milloin laatikkotilaus tulee viimeistään tehdä?
 6. Kuinka pitäksi aikaa laatikot voi vuokrata?
 7. Kannattaako kotimuuttoon vuokrata koti- vai yritysmuuttolaatikot?
 8. Miksi yritysmuuttoihin vuokrataan usein erivärisiä muuttolaatikoita?
 9. Tarvitseeko tuotteet varata etukäteen, jos on tulossa itse hakemaan niitä?
 10. Mitä jos en voi olla toimitushetkellä kotona vastaanottamassa laatikoita?
 11. Jos tyhjät muuttolaatikot jätetään odottamaan noutoa esimerkiksi rappukäytävään, kuinka paljon ne vievät tilaa?
 12. Haluaisin hakea laatikot itse, mutta en tiedä paljonko laatikoita autooni mahtuu. Miten toimin?
 13. Kuinka monta täytettyä muuttolaatikkoa voi pinota päällekkäin?
 14. Voiko vuokratuotteita viedä ulkomaille?
 15. Kannattaako laatikoiden vuokraamisesta kysyä erikseen tarjousta?
 16. Kannattaako laatikot vuokrata päivävuokralla vai 22 päivän pakettivuokrauksena?

1. Kuinka paljon kotimuuttoon kannattaa varata muuttolaatikoita?

Hyvä lähtökohta tarvittavan vuokralaatikkomäärän arvioimiseen on yksi laatikko /neliömetri. Oikeaa vastausta ei joka tapauksessa ole, koska ihmisillä on hyvin erilaisia määriä tavaraa. Varsinkin isompien asuntojen laatikkomäärien arvioiminen on hyvin vaikeaa.

Vinkki Jos haluat tehdä muuttovalmistelut rauhassa, voit tilata lainalaatikot myös erissä. Esimerkiksi 100 m2 asunnon muutossa voit tilata itsellesi alkuun 50 laatikkoa ja pakkaustöiden edetessä uuden erän. Laatikkovuokra kulkee vain vuokralla olevista laatikoista, joten erissä tilaamisesta voi tulla säästöä kuljetusmaksuista huolimatta. Osaat näin toimimalla myös varmimmin vuokrata lainalaatikoita juuri oikean määrän. Voit myös yhdistellä vuokrausvaihtoehtoja esimerkiksi niin, että valitset ensimmäiset vuokralaatikot 22 päivän pakettivuokrauksella ja täydentävän erän lähempänä muuttoa päivävuokrauksella.

Kuinka paljon kotimuuttajat vuokraavat tavanomaisesti laatikoita?

 1. Yksiö = 20–35 laatikkoa
 2. kaksio = 40-60 laatikkoa
 3. kolmio 50–80 laatikkoa
 4. Neljähuonetta + keittiö = 70–110 laatikkoa
 5. Isoin kotimuuttoon meiltä tilattu laatikkomäärä on 400 vuokralaatikkoa. Erityisen isoksi laatikkomäärä voi kasvaa esimerkiksi, jos kodissa on erillisiä kirjastohuoneita tai asukkailla on muita keräilyharrastuksia. Tällöin laatikkomäärän arvioimiseen kannattaa ottaa mukaan hyllymetrit. Esim. kirjoja muuttolaatikkoon mahtuu yleensä vähintään noin 60 senttimetriä. (Tämä on laatikon pituus). Pieniä pokkareita laatikkoon mahtuu enemmänkin, joskin kirjalaatikostakaan ei kannata tehdä liian painavaa. 

Yläpuolella esitettyjä haarukoita voi vielä tulkita tyypillisesti siten, että haarukan alapäät ovat koskeneet esim. opiskelijoita, yksin eläviä tai pieniä perheitä. Esimerkiksi useampi lapsiset perheet puolestansa tarvitsevat lainalaatikoita usein enenemmän ja liikutaan haarukan yläpäässä. Lisäksi, jos joku huone asunnossa on käytännössä tyhjä, voi arvioida määrää pienemmän asunnon mukaan.

Tarvittavaan vuokralaatikoiden määrään vaikuttaa myös mm. pakkaustavat. Osa asiakkaistamme pakkaa esimerkiksi vaatekaapista viikattuina löytyvät vaatteet vuokralaatikoihin (helppo nostaa viikattuna uuteen vaatekaappin). Osa asiakkaistamme tyytyy pakkaamaan vaatteet vaatepusseihin.

2. Kuinka paljon yritysmuuttoon kannattaa varata muuttolaatikoita?

Yritysmuutoissa tarvittavien muuttolaatikoiden määrä kannattaa palastella osa-alue kerrallaan. Esimerkiksi pakataan yksi työpiste testiluontoisesti lainalaatikoihin, tai arvioidaan, kuinka monta laatikkoa siihen tarvitaan. Jos työpisteet ovat keskimäärin suurin piirtein samanlaisia, kerrotaan yhteen työpisteeseen tarvittavien vuokralaatikoiden lukumäärä työpisteiden lukumäärällä. Jos esimerkiksi työpisteen pakkaamiseen tarvitaan keskimäärin 5 vuokralaatikkoa ja työpisteitä on 100, niin saadaan tältä osin tulokseksi 500 laatikkoa.

Erillisistä arkistoista voidaan laskea, että 7 kansiota menee selkämys ylöspäin yhteen yritysmuuttolaatikkoon. Hyllymetrejä tästä tulee noin 0,6 (tämä on laatikon pituus). Kansioiden osalta tarvittavan laatikkomäärän arvioimiseen tarvitaan siis joko arvio hyllymetreistä tai arvio kansioiden lukumäärästä. Pienempää irtainta mahtuu yleensä noin 1 metri / laatikko, mutta aina voi kokeilla, kuinka monta hyllymetriä yhteen laatikkoon mahtuu.

Muista myös, että myös yritysmuuttoihin laatikot voi tilata erissä ja tämä monesti on myös kustannustehokkain tapa toimia. Yritysmuutoissa on hyvin tavanomainen esimerkiksi tilanne, jossa osaa tavaraoista (esim. erillinen arkisto) päästään pakkaamaan hyvissä ajoin ennen muuttoa, kun taas esimerkiksi työpisteiden pakkaaminen voidaan joutua jättämään ihan viime tinkaan.

Jos suunnittelet yritysmuuttoa, pyydä meiltä maksuton arviokäynti. Arvioimme laatikkotarpeenne sekä annamme vinkkejä muihin tarvittaviin muuttopalveluihin liittyen!

3. Mitkä ovat kotimuuton suosituimmat pakkaustarvikkeet?

Kuplamuovi, kiristekalvo ja astiapaperi. Kuplamuovia voi käyttää lähes kaikkien isojen, helposti särkyvien tavaroiden sekä huonekalujen suojaamiseen. Suojaat sillä helposti mm. taulut, taulu-tv:t, peilit ja lasivitriinikaapit. Kiristekalvo soveltuu hyvin esimerkiksi kaappien ja laatikostojen ovien sulkemiseen ilman teippijälkiä. Kalvolla voit myös kelmuttaa esineet ja huonekalut, jotka haluat suojata likaantumiselta ja pienimmiltä naarmuilta, kuten tuolit, sohvat ja silityslaudat. Kiristekalvo ja kuplamuovi toimivat hyvänä yhdistelmänä herkkien huonekalujen pakkaamisessa.

Astiapaperi suojaa nimensä mukaisesti astiat ja muut pienemmät koriste-esineet. Se on puhdasta ja täysin mustevapaata, joten astiat voi ottaa pakkauksesta suoraan käyttöön. Huom! käytä astiapaperia runsaasti ja rypistä sitä laatikon pohjalle ennen täyttämistä, jolloin se suojaa astioita kuljetuksen aiheuttamalta tärinältä.

4. Mitkä ovat yritysmuuton suosituimmat pakkaustarvikkeet?

Kiristekalvo, muuttotarrat, kuplamuovi, suojausteippi ja lattiapahvi. Kelmuta kiristekalvolla kaappien ja laatikostojen ovet kiinni ja käytä kuplamuovia kaikkien lasipintaisten tai muuten herkkien huonekalujen suojana.

Muistathan merkitä selkeästi kaikki muuttolaatikot ja kalusteet – mitä isompi muutto, sen tärkeämpää merkitseminen on. Jos irtaimisto on merkitty epäselvästi, resursseja kuluu turhaan esimerkiksi yksittäisten muuttolaatikoiden tai työpisteen osien etsimisessä.

Merkitsemisessä kannattaa käyttää siihen suunniteltuja muuttotarroja. Eri väreissä saatavilla muuttotarroilla voi merkitä esimerkiksi eri osastojen tai kerrosten tavarat.

Suojaa lattiapahvilla ja suojausteipillä kaikki merkittävät kulkuväylät.

5. Milloin laatikkotilaus tulee viimeistään tehdä?

Jos tilaat muuttolaatikoille kuljetuksen, tilaus tulee tehdä viimeistään toimituspäivän aamuna klo 7.00 (koskien ajovyöhykkeitämme 1-3). Voit siis tehdä esimerkiksi vielä yöllä verkkotilauksen niin, että toimitus ehtii jo seuraavalle arkipäivälle. Puhelimitse tehtävät tilaukset tarvitsemme viimeistään toimitusta edeltävänä arkipäivänä ennen klo 17.00.

6. Kuinka pitäksi aikaa laatikot voi vuokrata?

Voit vuokrata tuotteitamme niin pitkäksi ajaksi kuin on tarve. Laskutamme pidempiaikaiset vuokraukset kuukauden välein.

7. Kannattaako kotimuuttoon vuokrata koti- vai yritysmuuttolaatikot?

Eri laatikkomalleissa on omat hyvät puolensa. Kotimuuttolaatikko on näistä kahdesta mallista kevyempi vaihtoehto, ja siinä on kantoaukot kaikilla sivuilla. Jos laatikoita joudutaan kantamaan paljon muuton yhteydessä (esim. kerrostalo, ei hissiä), kotimuuttolaatikko on yleensä järkevämpi vaihtoehto.

Jos kantamista ei ole tiedossa paljoa, yritysmuuttolaatikko saattaa olla parempi ratkaisu, sillä siihen saa pakattua hieman enemmän tavaraa. Mappeja sisältävän kotitoimiston muuttaminen on yleensä helpompaa yritysmuuttolaatikoilla.

8. Miksi yritysmuuttoihin vuokrataan usein erivärisiä muuttolaatikoita?

Erivärisillä muuttolaatikoilla on helppo erotella esimerkiksi eri osastojen tavarat toisistaan.

9. Tarvitseeko tuotteet varata etukäteen, jos on tulossa itse hakemaan niitä?

Varastostamme löytyy myynti- ja vuokratuotteita pääsääntöisesti ilman ennakkovarausta, ja niitä voi tulla vuokraamaan ja ostamaan Hämeentien toimipisteeltämme aukioloaikojemme puitteissa. Tekemällä varauksen ennakkoon nopeutat kuitenkin huomattavasti asiointiasi myymälässämme. Ennakkovarauksen teko on erityisen toivottavaa, jos asioit myymälässämme ruuhka-aikaan. Ruuhka-aikoja ovat erityisesti kuunvaihteet sekä kellonajat lähellä myymälämme avautumista tai sulkeutumista.

10. Mitä jos en voi olla toimitushetkellä kotona vastaanottamassa laatikoita?

Teemme paljon toimituksia niin, ettei asiakas ole kotonaan vastaanottamassa vuokralaatikoita. Voimme esimerkiksi jättää muuttolaatikot odottamaan noutoa rappuun, terassille, autokatokseen tai muuhun vastaavaan paikkaan. Ilmoitathan meille mahdolliset ovikoodit tai muut ohjeet jättöpaikkaan liittyen. Vastaavalla tavalla voidaan toimia myös vuokralaatikoiden palautuksen yhteydessä.

11. Jos tyhjät muuttolaatikot jätetään odottamaan noutoa esimerkiksi rappukäytävään, kuinka paljon ne vievät tilaa?

Yhdessä pinossa kotimuuttolaatikoita on normaalisti 15 laatikkoa ja yritysmuuttolaatikkopinossa 20 laatikkoa. Esimerkiksi 60 tyhjää kotimuuttolaatikkoa tarkoittaa vasta neljää laatikkopinoa. Tällaisille määrille löytyy rappukäytävistä useimmiten hyvin tilaa.

12. Haluaisin hakea laatikot itse, mutta en tiedä paljonko laatikoita autooni mahtuu. Miten toimin?

Tee ennakkotilaus arvioimallesi laatikkomäärälle, tai tule suoraan myymäläämme. Voimme paikan päällä kokeilla, paljonko laatikoita autoosi mahtuu ja tehdä sopimuksen juuri sille määrälle. Esimerkiksi porrasperäisiin henkilöautoihin mahtuu tyypillisesti noin 15 +, monitoimimalleihin noin 20, ja farmarimalleihin noin 20–30 kotimuuttolaatikkoa. Huomioi, että auton muoto voi vaikuttaa määrään suuresti.

13. Kuinka monta täytettyä muuttolaatikkoa voi pinota päällekkäin?

Täytetyt laatikot kannattaa pinota neljän muuttolaatikon pinoihin, jolloin ne ovat valmiiksi sopivan kokoiset esimerkiksi nokkakärryillä kärrättäviksi. Tämä tekee varsinaisesta muuttotyöstä nopeaa.

muuttolaatikot neljän tornissa
Neljän täyden muuttolaatikon muodostaman tornin liikuttelu nokkakärryillä on vielä suht. vaivatonta.

14. Voiko vuokratuotteita viedä ulkomaille?

Vuokralaatikoita tai vuokrattuja muuttovälineitä ei saa viedä ulkomaille ilman erillistä, kirjallista suostumustamme. Ulkomaille / toiselle paikkakunnille muutettaessa kannattaa käyttää vuokralaatikoiden sijaan myynnissä olevia pahvisia muuttolaatikoita, jolloin laatikoiden palauttamisesta ei tarvitse huolehtia.

15. Kannattaako laatikoiden vuokraamisesta kysyä erikseen tarjousta?

Koti- ja yritysmuutoissa sekä remonttien yhteydessä ilmenee hyvin erilaisia laatikkotarpeita. Tarjoushinnoittelumme ensisijainen alennusperuste on tuotteiden vuokra-aika, ja toissijainen alennusperuste on vuokratuotteiden määrä. Jos siis tarvitset vuokralaatikot esimerkiksi putkiremontin vuoksi pidemmäksi / monen kuukauden vuokra-ajaksi, kannattaa ehdottomasti pyytää tarjous erikseen. Saatat yllättyä iloisesti.

16. Kannattaako laatikot vuokrata päivävuokralla vai 22 päivän pakettivuokrauksena?

Pohditko kannattaako sinun valita muuttolaatikoiden pakettivuokraus vai päivävuokraus? Asiaa kannattaa lähestyä näin:

 1. Kuinka iso asuntosi on ja kuinka paljon laatikoita ajattelit vuokrata? (nyrkkisääntö 1 laatikko / neliömetri on hyvä lähtökohta laatikkomäärän miettimiseen). Mitä isompi muuttoprojektisi on, sitä enemmän suosittelemme pakettivuokrauksen valitsemista. Päivävuokraus on puolestaan hyvä vaihtoehto esim. yksiköiden ja kaksioiden muutoissa, vaikka voi silloinkin olla tarvetta pidemmälle vuokra-ajalle.
 2. Teetkö pakkaustyöt pääosin iltaisin työpäivän jälkeen, vai onko sinulla mahdollista varata kokonaisia päiviä pakkaustöiden tekemiseen? Iltaisin pakatessa / purkaessa ei vain ole aina niin tehokas jolloin isommasta vuokra-ajasta on varmasti iloa
 3. Mistä kotisi pakattava irtain koostuu? Esimerkiksi astioiden ja muiden helposti särkyvien tavaroiden pakkaamisessa menee huomattavasti enemmän aikaa, kun jokainen astia pitää yksitellen kääriä samalla esimerkiksi pakkauspaperiin. Vastaavasti esim. kirjojen pakkaaminen laatikkoon on hyvin nopeaa.
 4. Onko sinulla tarve käydä vähän tavaroitasi läpi pakkaamisen yhteydessä? Jos jonkun tavaran aika on siirtyä jo kierrätykseen, on sitä turha pakata mukaan. Tavaroiden läpikäyminen pakkaamisen yhteydessä vie kuitenkin aikaa, jolloin pakettivuokrauksesta on varmasti iloa.
 5. Joskus asiakkaamme unohtavat, että aikaa kuluu muuttolaatikoiden pakkaamisen lisäksi niiden purkamiseen. Muuton jälkeen voi myös väsymys iskeä eikä purkaminen ehkä suju odotetun nopeasti.
BACK TO TOP
Tallenna ostoskori
Ostoskorisi tallennetaan yksilöidyllä osoitteella. Sinä tai kuka tahansa muu voitte käyttää luotua osoitetta ostoskorin sisällön tarkasteluun. Ostoskori säilytetään 30 päivää.
Takaisin Tallenna ostoskori
Ostoskorisi sisältö tallennetaan. Voit lähettää ostoskorin tiedot itsellesi tai esimerkiksi kaverillesi ja palauttaa ostoskorisi sisällön helposti. Ostoskori säilytetään 30 päivää.
Ostoskori lähetettiin onnistuneesti.

X